Paul Barber (originally from England), lives in Xico, Veracruz, Mexico. There, he farms at the Acayali Agroecological Farm, which he started 20 years ago. He cultivates a myriad of different legumes, vegetables, and tubers. Striving to diversify with native and introduced crops, Paul reforested large portions of his farm, turning pasture and thorny trees into a lush edible forest.
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Paul Barber (originalmente de Inglaterra) vive en Xico, Veracruz, Mexico. Allí trabaja en el Rancho Agroecológico Acayali, que fundó has veinte años.  Cultiva una multitud de legumbres, hortalizas y tubérculos. Diversificando su cultivo con especies introducidas y nativas, Paul ha reforestado gran partde de su rancho, convirtiendo un pastisal en un bosque comestible.
I this video Paul, describes how the land was transformed from grazing pasture into a flourishing environment, a place where both orchards and mesophilic forests can coexist. He also illustrates how he uses different methods of composting and crop rotation to keep the soil healthy and nourished. ​​​​​​​
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En ese video Paul nos cuanta cómo la tierra se transformó de un pastizal a un bosque floreciente, donde los huertos y el bosque mesófilo conviven en armonía. También, nos habla de cómo utiliza diferentes técnicas de composta y rotación de camas, para mantener a su tierra fértil y sana.
According to Paul, regenerative local agriculture is the solution to the climate crises and the first step toward sustainable future.
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Según Paul, la agricultura local y regenerativo es la única solución al cambio climático, el primer paso para hacia futuro sustentable. ​​​​​​​
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